Dag 13, 5 augustus, Barcelona

We hebben de wekker om half 7 gezet vanmorgen, rond kwart voor 9 moeten we van boord zijn. We hebben er voor gekozen om de koffers op de kamer te houden, en ze zelf van boord mee te nemen, in plaats van ze de avond van te voren buiten te zetten, en dat het geregeld wordt voor je. Rond 6 uur beginnen ze met het omroepen van de nummers die het schip moeten verlaten, dat zijn de nummers die diegene hebben gehad die de koffers de avond van te voren buiten hebben gezet. Als je zelf je koffers meeneemt, maakt het niet uit wanneer je van boord gaat, als het maar voor kwart voor negen is. We zijn wel wakker door het omroepen, maar blijven lekker nog even doezelen in bed. Alle koffers zijn weer ingepakt, we gaan ontbijten, en we zijn eigenlijk zo van boord af. Meer lezen… “Dag 13, 5 augustus, Barcelona”

Dag 12, 4 augustus, zeedag

Alweer de laatste dag hier aan boord, wat is de tijd toch snel gegaan, en wat is het weer een mooie reis. Marco wordt rond kwart over acht wakker, en gaat een plekje zoeken op dek. Helaas is het hier ook zo dat alle bedden met handdoeken gereserveerd worden, en dat ze er van het schip ook niet veel aan doen om dat tegen te gaan. Hij komt terug en we worden rond half 10 allemaal wakker, dat is lang geleden dat we zo lang uitgeslapen hebben. Meer lezen… “Dag 12, 4 augustus, zeedag”

Dag 11, 3 augustus, Messina

Vanmorgen moesten we al vroeg op, want we moesten om half 8 in het theater zijn voor een excursie naar de Mount Etna. Marco wilde daar toch wel graag naar toe, en de rest lijkt het ook leuk. Als we in het theater komen, krijgen we een sticker met het busnummer, en moeten we even wachten tot iedereen er is. Dan mogen we van boord af en de bus in. De reis duurt ongeveer 1 uur en drie kwartier naar de Etna. Meer lezen… “Dag 11, 3 augustus, Messina”

Dag 10, 2 augustus, zeedag

Vandaag is het weer een zeedag, we varen naar Messina in Sicilie, Italie. Michael maakt ons al vroeg wakker, hij kan niet meer slapen want er wordt veel gesnurkt. Weblijven nog even liggen, en gaan dan ontbijten. Als we terug komen op de kamer zegt Michael dat hij toch wel moe is, en nog even in bed gaat liggen… dat even wordt ruim 2 uur, die heeft zijn slaap weer ingehaald. 😉 Ik lees een boek, en Marco werkt zijn kleurtje bij op het dek. Michael zien we daarna bijna niet meer behalve voor lunch en diner, hij heeft een vriendje waar hij aan boord eigenlijk heel de tijd mee op trekt. We maken er vandaag weer een lekker lui zeedagje van.

Dag 9, 1 augustus, Venetie

Na het ontbijt nemen we de People Mover weer naar Venetie, en pakken daar vaparetto 41, op weg naar Burano. Die route is wel vrij lang, maar wel leuk om te zien allemaal. We komen ook nog langs het eiland waar de begraafplaats is van Venetie. Als we op Murano aankomen zien we eigenlijk eerst alleen wat glasfabrieken, en het ziet er nu niet echt gezellig uit. Hmm, ik had toch gelezen, dat dit een soort klein Venetie was, en het glasblaaseiland, en dat het toch ook mooi moest zijn? Meer lezen… “Dag 9, 1 augustus, Venetie”

Dag 8, 31 juli, Venetie

Vandaag slapen we wat langer uit, we zouden rond een uur of 11 ongeveer Venetie invaren. We gaan ontbijten, en we zoeken een mooi plekje uit op dek. We zitten boven in, op een soort oranje stoelen, en hebben een mooi uitzicht zo. We varen Venetie binnen, terwijl John Heald, onze cruise director vertelt wat er allemaal te zien is. Meer lezen… “Dag 8, 31 juli, Venetie”

Dag 7, 30 juli, Dubrovnik

Vanmorgen arriveren we in Dubrovnik, Kroatie. We gaan om half 9 ontbijten, en het uitzicht is al erg mooi. We nemen de shuttle bus (10 euro per persoon, retour), en komen na een kwartier/twintig minuten aan bij de ingang van de oude stad Dubrovnik.

We lopen de stad in, en er zijn aardig wat nauwe straatjes, en behoorlijk wat trappen. We twijfelen nog of we de muur zullen gaan lopen, maar dan moeten we geld omwisselen in Kuna’s en er staat een behoorlijke rij, dat doen we toch maar niet. We besluiten wat rond te lopen, en gaan de eerste trappen op, en wat nauwe straatjes in.

Meer lezen… “Dag 7, 30 juli, Dubrovnik”

Dag 6, 29 juli, zeedag

Vandaag hebben we een welverdiende zeedag. Het is de bedoeling dat we uitslapen, maar zoals gewoonlijk, Michael moet je op de dagen dat we weg moeten wakker maken, nu is hij om kwart voor 8 wakker, en wij dus ook. 😉 We doen nog even lui, kloppen om kwart over negen op de deur bij opa en oma om te ontbijten, maar daar komt nog geen reactie. We gaan zelf maar alvast eten, en daarna zijn we gaan zwemmen. Pa en ma komen later. We maken er verder een lekkere luie dag van. In de avond is het gala avond, maar we hadden al besloten om dat niet te doen, en in het zelfbedieningsrestaurant te eten. Hier is het niet heel erg druk. Als we daarna op de Oceans Plaza op 5 wat gaan drinken, zien we dat hier echt heel veel mensen zich wel in avondkleding hebben gehesen, en de gala avond doen. Leuk om te zien dat veel mensen wel weten wat ze kunnen dragen, en anderen de plank compleet misslaan. Mensen kijken is altijd leuk. 😉 We gaan nog naar het theater waar een Magic show aan de gang is, met ook veel zang en dans, een erg mooie show. We drinken daarna nog wat in de Red Frog Pub, ( wat een heerlijk Carraibisch sfeertje daar) en dan gaan we naar de kamer.

Dag 5, 28 juli, Napels

Vanmorgen komen we aan in Napels. Het was eerst de bedoeling dat we hier rond half 11 zouden zijn, maar de tijd is veranderd, we komen nu rond half 10 aan. We hadden om 11 uur afgesproken met Rome in Limo, omdat dat nog de oude tijd was dat we er zouden zijn. Om 9 uur ontbijten we, en rond 10 uur besluiten we toch naar buiten te gaan, om te kijken of onze chauffeur er misschien toch ook eerder is. Rond kwart over 10 staan we buiten, en jawel hoor, Gianlucca staat al buiten op ons te wachten.  (ma en ik vinden het een man die er zeker mag zijn 😉 ) We stappen in het busje, een Mercedes Vito volgens mijn mannen ;). Hij geeft aan dat er 2 achterin kunnen, 2 op de bank ervoor, en 1 kan er naast hem als we dat goed vinden…. Hij heeft het nog niet gezegd of Michael zit al voorin… 😉 We rijden richting Amalfikust, hij geeft aan dat als wij het goed vinden we eerst Positano en Sorrento doen, en dan in de middag Herculaneum, omdat het aan de kust deze periode vrij druk is. Dat vinden we natuurlijk prima, en we rijden eerst naar Positano, dat ligt het verste weg. Meer lezen… “Dag 5, 28 juli, Napels”

Dag 4, 27 juli Livorno en Pisa

Vandaag staan we rond kwart over zeven op, we hebben om 8 uur afgesproken om te ontbijten. We zijn vandaag in Livorno aangekomen, en hiervandaan kun je naar o.a. Pisa en Florence. Florence is nogal ver, en aangezien we al aardig drukke dagen hebben gehad, en het morgen ook weer een drukke dag in Napels is, hadden we al besloten om alleen naar Pisa te gaan. We kunnen met de trein, moeten dan eerst een shuttle bus, en een plaatselijke bus nemen, of een taxi naar het treinstation. Of we kunnen een taxi nemen naar Pisa zelf. Ik leg de opties voor, en iedereen heeft zoiets van, het kost wat meer, maar na gisteren blijkt een taxi toch wel erg ideaal. We stappen van boord, en de taxis staan al klaar. We overleggen met een chauffeur, en die wil ons er naartoe brengen, 2 uur wachten daar op ons, en ons dan weer terugbrengen. We besluiten om dat te doen.

Meer lezen… “Dag 4, 27 juli Livorno en Pisa”