Dag 15, zaterdag 4 augustus, 2012, zeedag

Helaas, de vakantie is er weer ten einde. We komen vroeg in de ochtend aan, en hebben om uit de drukte te blijven weer roomservice besteld. De avond van te voren hebben we de koffers buiten de deur moeten zetten, met een label er aan. We hebben er voor gekozen om de laatste tijd te nemen dat je van boord kan, rond 9 uur a half 10. In de ochtend worden de kleuren van de labels opgenoemd, zodat alles verspreid van boord af gaat. Na het ontbijt wachten we tot onze kleur afgeroepen wordt, en we gaan van boord. We bellen Hanneke of ze Marco op komt halen, zodat die zijn auto kan halen thuis. De koffers staan klaar in een grote tent, en die hebben we zo te pakken. We lopen langs de douane, en vinden een aantal stoelen waar we kunnen zitten. Hanneke komt er al snel aan, en Marco haalt thuis de auto  op, en komt ons en de bagage dan halen. Dat is nog eens snel thuis zijn. 🙂

Wat een mooie vakantie hebben wij weer gehad. Zowel de maatschappij, het schip als Noorwegen is ons erg goed bevallen.

Dag 14, vrijdag 3 augustus 2012, zeedag

De laatste dag hier aan boord. We ontbijten, en dan gaan pa en ma en ik naar de farewell show van de crew. Marco probeert het zonnedek nog uit, er is wel zon, maar ook aardig wat wind. Aangezien onze cruise eigenlijk als 2 delen wordt gezien mogen we weer naar de Mariners Brunch, en krijgen we nog een Delfts blauw tegeltje, deze keer een andere dan die van vorige week. 🙂 In de middag, lezen, zwemmen en kaarten we, en pakken we uiteraard de koffers weer in. We krijgen nog een brief met excuses, en nog een keer een onboard credit, de service is echt geweldig geweest. In de avond eten we voor de laatste keer in het bedieningsrestaurant, en is er weer de Baked Alaska parade, ter afscheid van de crew. De Baked Alaska ( ijs, met cake en een schuimlaag) smaakt heerlijk.

Meer lezen… “Dag 14, vrijdag 3 augustus 2012, zeedag”

Dag 13, donderdag 2 augustus 2012, Eidfjord

Vandaag is het tijd voor het Eidfjord. ’s Morgens rond half zes hoor ik toch weer het bekende geluid, er druppelt weer wat. Niet zo erg als de eerste keer, maar toch wel aan het druppelen. We melden het, in overleg met ons zetten ze een emmer neer met een handdoek er in zodat we nog eventjes door kunnen slapen. Als we dan op excursie zijn zullen ze er weer aan werken. Deze ochtend regent het echt pijpestelen, maar ach, natuurlijk is het jammer, maar 1 dag echt regen op de hele vakantie, dan valt het voor Noorwegen nog heel erg mee. We moeten ons weer melden in de Ocean’s Bar, en kunnen al snel van boord om de bus in te gaan. We rijden denk ik nog maar 5 of 10 minuten, en jawel, het wordt weer droog. 🙂 Nu mogen we echt niet meer klagen over het weer deze vakantie, wat hebben we geboft. Meer lezen… “Dag 13, donderdag 2 augustus 2012, Eidfjord”

Dag 12, woensdag 1 augustus 2012, Alesund.

Gisterenavond laat zijn we al aangekomen in Alesund. Vanmorgen gaan we de stad bekijken. Eerst doen Marco en Michael nog een potje judo in de kamer. ;)Het ziet er regenachtig uit, maar als we van boord gaan is het droog. We krijgen onderweg wel wat druppels, maar ook de zon te zien, dus we hebben niets te klagen. Ze hebben veel huizen in Art Nouveau stijl, het ziet er gezellig uit.

Meer lezen… “Dag 12, woensdag 1 augustus 2012, Alesund.”

Dag 11, dinsdag 31 juli 2012, Geiranger

Vandaag zijn we in Geiranger. We hadden via internet al gezien dat de kans op regen toch aanwezig was, dus we hopen dat het meevalt, en dat we hopelijk niet in de wolken zitten bij de uitzichtpunten. Deze keer hebben we een excursie geboekt. We melden ons in de Ocean’s bar en daar moeten we even wachten tot de hele groep tegelijk van boord kan. Tot nu toe hebben we nog elke dag gewoon aangelegd in de havenplaatsen, deze keer moeten we tenderen, oftewel met kleine bootjes van boord.

Meer lezen… “Dag 11, dinsdag 31 juli 2012, Geiranger”

Dag 10, maandag 30 juli 2012, Bergen

Vandaag zijn we in Bergen. We ontbijten op de kamer en gaan dan van boord. Het zonnetje schijnt en het is nu een graad of 16 a 17 ongeveer deze ochtend. We gaan eerst met de Floibanen naar boven, een soort tram. Als we daar aankomen, staat er al wel een rij, maar we vermoeden dat die rij alleen maar langer gaat worden. We gaan het treintje in en komen boven op de berg uit, waar we een schitterend uitzicht hebben op de stad Bergen. Meer lezen… “Dag 10, maandag 30 juli 2012, Bergen”

Dag 9, zondag 29 juli 2012, zeedag.

Vandaag hebben we een zeedag. We blijven wat langer liggen, en gaan bij het Lido eten. Het lijkt wel of het drukker en chaotischer is dan vorige week, terwijl er waarschijnlijk ongeveer hetzelfde aantal mensen aan boord zijn. We doen verder lekker rustig aan, het is weer lekker weer, we maken weer goed gebruik van het zonnedek en het zwembad. In de middag ga ik weer even naar de Meet and greet van mensen die ik heb leren kennen via het forum Cruise Critic, leuk om ze (weer) te ontmoeten. Pa haalt de kaartjes voor de excursies. Deze week hebben we wel 2 excursies geboekt, voor Geiranger en het Eidfjord. Daarna is het tijd om ons om te kleden, vanavond is het gala diner. Deze keer gaan we wel. Michael probeert weer diverse dingen uit zoals o.a. een vistaartje, zelf probeer ik eens koningskrab poten, heerlijk. 🙂

Meer lezen… “Dag 9, zondag 29 juli 2012, zeedag.”

Dag 8, zaterdag 28 juli 2012, Rotterdam

Vannacht rond kwart over 12 horen we opeens wat water lopen. Dit gaat dan over in gedrup, en we blijken een lekkage te hebben. We bellen de receptie en binnen een paar minuten is er iemand om er naar te kijken. Het blijkt niet gelijk te verhelpen te zijn, en ze bieden ons een andere kamer aan voor deze nacht. De kamer wordt gelijk klaargemaakt, en ook de roomservice die we geregeld hadden voor de volgende ochtend wordt gelijk omgezet. Veel mensen gaan weer van boord, en het ontbijt is ook maar een beperkte tijd open deze ochtend, vandaar dat roomservice ons wat makkelijker leek. De volgende ochtend na ontbeten te hebben op de kamer, kijken we weer even bij onze eigen kamer, en ze zijn al bezig om de problemen te verhelpen. De receptie houdt ons ook overal van de op de hoogte, een goede service. Gelukkig kunnen we al snel weer in onze eigen kamer.

Iets over elven zien we de waterbus aankomen waar pa en ma Zeegers op zitten, die ons komen bezoeken, we hebben kunnen regelen dat ze aan boord mogen. Als ik ze ga halen komen we mensen tegen die ik via internet heb leren kennen,  die ons o.a. veel tips hebben gegeven voor onze cruise. Erg leuk om die ook hier te zien en te spreken. 🙂 Als pa en ma aan boord zijn drinken we eerst koffie en praten we even bij. Daarna eten we wat, en geven we ze een rondleiding op het schip.

Meer lezen… “Dag 8, zaterdag 28 juli 2012, Rotterdam”

Dag 7, 27 juli 2012, zeedag.

Vandaag hebben we weer een zeedag. Gisterenavond hebben we besloten dat we vandaag ontbijt op bed nemen, en hebben het formulier ingevuld. Wat een luxe.

Hierna blijven we lekker nog lui liggen, Michael kijkt een voetbalwedstrijd op tv, Marco maakt een sudoku en ik werk het verslag weer bij.

 

Om 10 uur ga ik even kijken in the Showroom at Sea, waar het personeel een afscheidsshowtje doet, erg leuk.

Meer lezen… “Dag 7, 27 juli 2012, zeedag.”

Dag 6, donderdag 26 juli 2012, Flam

Vanmorgen zijn we aangekomen in Flam. Als ik rond kwart over zeven even buiten ga kijken varen we nu echt door de fjorden, wat een mooi gezicht.

We eten vandaag op tijd, aangezien we nog kaartjes voor de Flam trein moeten kopen, en er natuurlijk met zo’n schip al veel mensen in het plaatsje zijn, maar daarnaast het ook nog hoogseizoen is.  We hadden ook een excursie kunnen boeken, dan hadden we in ieder geval wel kaartjes gehad, maar dan waren we 2 of 3 x zoveel geld kwijt geweest, dat verschil vinden we wel erg groot. Als we rond 8 uur / kwart over 8 aankomen bij de kaartverkoop, staat er al een rij, maar er zijn nog kaartjes voor alle treinen die dag. We besluiten die van 9.45 uur te nemen.

Meer lezen… “Dag 6, donderdag 26 juli 2012, Flam”