Dag 11, 7-8-2015, Reykjavik

Nog een halve  dag op IJsland, en dan gaan we helaas al weer op de terugweg. We hebben dan nog 2 zeedagen, en een dagje Harwich.

IMG_2652 IMG_2654

 

 

 

 

 

 

Wij hadden een tour geboekt via Royal Caribbean naar Krysuvik (thermaal gebied, maar meer met bubbelend modder dan water) en de Blue Lagoon. Niet om te zwemmen, maar om er te gaan kijken. Helaas werd deze tour 1 week voor wij weg gingen gecancelled. Dat werd dus snel op zoek naar een alternatief. Zouden we dan toch gaan zwemmen in de Blue Lagoon, dat was eigenlijk nog maar 1 van de weinige alternatieven die er was. Mmm, we willen toch liever wat anders. Inmiddels had ik nog een paar organisaties gemaild of zij deze tour ook konden doen, of eventueel een leuk alternatief. Veel was uiteraard al vol, en sommige deden alleen dagtours. Van Back to Iceland kreeg ik wel een positieve reactie, zij wilden dezelfde tour doen, en er zaten zelfs nog wat meer plekken in die zouden worden bezocht. Prijs was ok, er waren ook diverse positieve reacties te vinden op internet over deze organisatie, dus we besloten dit te doen.

We gaan al vroeg weg, we hebben de tour om 8 uur besproken, en staan op tijd buiten. De chauffeur is er al, en hij staat klaar met mijn naam op een bordje. Hij heet Roland, komt uit Letland, maar woont inmiddels al geruime tijd in IJsland. We stappen in het busje, er is ruim plek voor 7 personen.

DSC04770

We rijden eerst naar 1 van de diepste meren van IJsland. Wat is het hier weer mooi. We nemen foto’s, kijken rond, en rijden weer verder.

IMG_4138 IMG_4147

Wij stoppen nu bij Krysuvik. Hier zie je veel vulkanische activiteit, en zie je ook wat modder borrelen. Vroeger was er meer activiteit dan nu, maar het is nog steeds mooi om te zien, ook alle diverse kleuren.

IMG_2659 IMG_2661 IMG_2662 IMG_2669 IMG_2668 IMG_2673 Vakantie IJsland 2015 (376)

_DSC1814

DSC04781

 

 

 

 

 

 

Het vulkaanlandschap is ook overal weer anders om te zien, wij zijn echt fan van IJsland geworden.

Hierna gaan we naar de Blue Lagoon. Wij weten dat wij weinig tijd hebben, vandaar dat we sowieso niet zouden zwemmen, maar er blijkt net buiten de Blue Lagoon een gedeelte te zijn waar je kunt zien hoe het water met de lava er uit ziet. Een hele aparte kleur blauw, echt leuk om te zien. De reden waarom Royal Caribbean zijn tour heeft gecancelled snappen wij niet zo goed.

Vakantie IJsland 2015 (391) IMG_4167 IMG_4165 IMG_4162 DSC04802

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC04801

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij dachten dat het nu afgelopen was met de tour, maar we gaan nog naar een ander veld met veel vulkanische activiteit, veel kleuren, spuitend water en stoom. Zoals ook bij de geyser en Krysuvik ruikt het er behoorlijk naar zwavel, maar wat is het weer mooi hier.

Vakantie IJsland 2015 (407)IMG_2703
IMG_4179
IMG_4174 IMG_4171 IMG_2697 IMG_2694

Hierna gaan we ook nog naar een vuurtoren waar ook mooie kliffen in zee staan. Deze laatste plekken hadden we zeer waarschijnlijk niet gezien bij de andere tour, wat zijn wij blij achteraf dat die tour gecancelled is. Roland zorgt er ook voor dat we ook onderweg even stoppen af en toe om wat foto’s te maken. Fijn zo’n privetour!

IMG_4157

IMG_2710 IMG_2707 IMG_4182 IMG_2711

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigenlijk moeten we nu echt terug richting het schip, maar Roland laat ons toch nog een plek zien waarde Noord Amerikaanse plaat en de Aziatische plaat uit elkaar liggen. We maken even heel snel wat foto’s en film en dan moeten we echt heel snel terug, anders komen we te laat. Maar hebben we in een halve dag veel gezien, en wat was dit ook weer een fijne tour, ook Back to Iceland is een aanrader.

IMG_2716 _DSC1853

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij zijn op tijd terug, er staat een lange rij om aan boord te gaan. Omdat er vandaag maar een halve dag was is iedereen ongeveer rond hetzelfde tijdstip terug. Toch gaat het vrij snel, het personeel doet echt goed zijn best. Uiteraard wil iedereen ook gelijk lunchen. 😉 We besluiten even te wachten bij het bedieningsrestaurant en daar te eten, want bij het buffetrestaurant is geen tafel te krijgen.  We zouden om 13.00 uur weggaan, maar dat werd rond half 2, niet iedereen is schijnbaar op tijd terug.

Als we varen gaan Pa Zeegers, Marco en Michael zwemmen, de rest drinkt wat in de bar, lekker met uitzicht op zee en IJsland. Ik werk het verslag bij, en hoor via de intercom dat er een helikopter komt voor een medische evacuatie, hopen dat de hulp op tijd was. We liggen nog lekker een tijdje in de zon bij het zwembad, heerlijk.

IMG_4201 IMG_4203

DSC04825

 

 

 

 

 

 

In de avond eten we bij het buffetrestaurant. Het is weer gezellig met het personeel.

DSC04829

In de avond gaan wij kijken bij Graffiti Strings. Ik heb nog nooit meegemaakt op een cruise dat een muziekgroep een staande ovatie krijgt, en dat het publiek zo enthousiast is. Zij krijgen het voor elkaar, 3 violisten en een bassist. Een show met ontzettend veel humor, en zeer mooi gespeeld en gezongen. Samen met de de 60’s band The Zoots de beste shows van deze cruise.

DSC04831 Vakantie IJsland 2015 (425)

Dag 10, 6-8-2015, Reykjavik.

Deze ochtend ontbijten wij op tijd, en gaan om kwart over 8 naar buiten. Deze keer gaan we met GeoIceland, deze excursie heb ik online geboekt. De recensies die ik vond waren zeer positief, en ook het mailcontact van te voren was erg goed. Het zijn 16 persoons busjes die zij gebruiken, niet zo massaal, dus ideaal.

IMG_2547

We rijden eerst naar Thingvellir National Park. Hier zie je duidelijk de Noord Amerikaanse plaat naar boven gedrukt wordt.

IMG_2542 IMG_2543

 

 

 

 

 

 

 

Wat is het mooi hier! Er is ook nog een mooi watervalletje, waar we onze groepsselfie maken voor Facebook.

IMG_4094

Wat ook heel prettig is, de chauffeur stopt de bus aan het eind, waardoor wij terug lopen. De grote meute en alle grote bussen stoppen aan het begin, waardoor wij op het mooiste gedeelte juist nog een tijdje het rijk alleen hebben.

We rijden verder, wij zijn hier nog maar kort, maar ik ben nu al verliefd op IJsland, zo mooi. Wij zien de grotere vulkanen die nogal eens last geven voor het vliegverkeer in de verte liggen, met sneeuw, mooi.

Vakantie IJsland 2015 (309)
We rijden langs het Geysergebied waar wij later nog heen gaan, we zien de geyser al wel spuiten.

Wij rijden naar de Gulfoss watervallen, oftewel de gouden waterval. Ook hier is het weer zo mooi. We nemen veel foto’s deze dag.

IMG_2551

 

IMG_4103

 

 

 

 

 

 

IMG_2563 IMG_2550

 

 

 

 

 

 

In de verte zien wij ook nog een gletsjer liggen, jammer dat we geen tijd hebben om daar te gaan kijken.

_DSC1743

Hierna gaan wij door naar de geysers. Je ziet op diverse plekken al water borrelen of stoom uit de grond komen. Geysir, waar alle geysers naar vernoemd zijn is niet meer actief, alhoewel er nog wel wat borrelt. Strokkur doet het wel. Het is erg grappig om iedereen met camera’s in de aanslag te zien, wanneer zal hij het nou doen. Hij gaat ongeveer om de 4 tot 8 minuten, maar soms ook 2x achter elkaar, of het duurt wat langer. Heel leuk om te zien.

_DSC1758IMG_2603

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2586 IMG_2590

 

 

 

 

 

 

_DSC1768_DSC1769

 

 

 

 

 

 

 

_DSC1771IMG_2596

 

 

 

 

 

 

IMG_2593

We eten wat, en gaan daarna nog naar een kleinere waterval. Dan is het tijd om weer richting het schip te gaan.

IMG_2611 IMG_2621

 

 

 

 

 

 

Mocht je ook zo’n excursie willen doen, dan is GeoIceland echt een aanrader. We kunnen bij het schip uitstappen, of in het centrum. We besluiten ons af te laten zetten in het centrum. De chauffeur ( ook een kundige gids overigens) zet ons af bij de grote kerk.

IMG_2624

Wij maken foto’s, kijken even binnen ( van buiten mooi en imposant, van binnen kaal, niet echt mijn ding) en lopen daarna door het centrum naar beneden. Dit weekend is de Gay Pride, dus er zijn veel regenbogen te zien.

IMG_2628Er is ook een puffin winkel. Er staat ook een gigantische rij bij een winkel, dit blijkt een Dunkin’Donuts te zijn, die gisteren geopend is. Ze hebben heerlijke donuts weten wij uit ervaring, maar om er nou uren voor in de rij te staan.. 😉

IMG_4133

We zouden beneden de taxi terug nemen, maar het is mooi weer, dus we besluiten om terug te wandelen. Het is altijd dan iets langer dan verwacht ;), maar gaat prima. Onderweg houden we dan ook een stroopwafelpauze.

IMG_2639

s’avonds gaan we weer lekker eten, en doen rustig aan, wij kunnen wel wennen aan het cruiseleven.