Florida
Laatste dag, wat een heerlijke vakantie was het
Geschreven door Administrator   
woensdag, 18 augustus 2010 05:51

Hierbij het afsluitende blog voor deze vakantie. Er waren wat problemen voor diegene die in Internet explorer keken naar dit blog, maar volgens mij moeten die nu opgelost zijn. Zo niet, dan hoor ik het graag, dan kijk ik er nog verder naar.

De vlucht vertrok ongeveer een kwartier later dan gepland, dat viel mee. We hadden het idee dat we in dit toestel ook wat meer ruimte in de breedte hadden dan op de heenweg, of misschien hadden we ons zo ingeprent dat de ruimte krap was, dat het toch breder leek. ;) Er waren deze terugweg wel meerdere dingen op, er was geen Fanta meer, wij hadden nog wel een maaltijd, maar hadden geen keus meer. Of wij nog eens met Martinair vliegen? Ik weet het niet, als er echt een goede aanbieding is, dan zouden we het misschien toch wel doen, maar het zou niet onze voorkeur hebben. ( nu is de kans ook groot dat Martinair er binnenkort niet meer is, en opgaat in KLM en Transavia)

De conclusie is in ieder geval dat we allemaal het geweldig hebben gehad op deze vakantie, een hoop leuke dingen gedaan, veel indrukken, helemaal de moeite waard. Ik wil ook iedereen bedanken die meegelezen hebben hier, en ook voor alle leuke reacties.

Wat we de volgende vakantie gaan doen? We weten het nog niet. Met een schuin oog hebben we al wel gekeken voor de meivakantie, maar daar zijn we nu eigenlijk laat mee, de mooie aanbiedingen zijn al weg. We hebben ook wat kosten aan het huis, dus het is allemaal even bekijken wat er mogelijk is. Stedentrip Washington, New York, of Las Vegas... ook leuk. ;) Of toch iets in Europa? Zodra we iets beslist hebben, laten we het natuurlijk weten hier. Nogmaals bedankt voor het meelezen, en voor de reacties. :)

 
Dag 18, 12 augustus 2010
Geschreven door Administrator   
donderdag, 12 augustus 2010 22:18

Het is zover, onze laatste dag in Florida is aangebroken. Als we wakker worden doen we lekker lui, we hebben geregeld dat we pas om 2 uur het appartement uit hoeven. Ze komen langs om te vragen of we vandaag weggaan. Ik geef aan dat we hebben geregeld dat we om 2 uur weg mogen. Dat wist ze niet, ze zal later terug komen. Marco en Michael gaan nog zwemmen, ma en ik gaan nog even een stukje wandelen, en bij het zwembad op de ligstoelen liggen. Pa komt later ook nog om wat te filmen. We gaan weer terug naar het appartement, waar ze voor de 2e keer kwamen om te vragen of wij vandaag weg gaan. Jaaahaaa, maar pas om 2 uur. ;) We eeten nog wat, en dan is het tijd om alle koffers in de auto te doen, en te vertrekken. We melden ons af, en rijden weg. Marco weet de weg wel, volgens hem, en zet de Tomtom niet aan. Niet slim volgens mij. Hij gaat er bij Lake Buena Vista weer af, en wil terugkeren, want volgens hem hadden we wel de afslag met Sanfort Intl. Airport moeten hebben. Volgens mij moet hij gewoon nog verder doorrijden, langs Seaworld, dan naar rechts en rijden we zo richting het vliegveld. Hij luistert niet.. ( ik heb ook niet altijd gelijk, dat geef ik gelijk toe ;) ). Hij keert toch, en komt er toch niet helemaal uit, en besluit toch de Tomtom te pakken. We volgen Tomtom, komen weer langs de Lake Buena vista afslag, rijden door richting Seaworld, en nemen dan de afslag....... soms heb ik heus wel gelijk hoor. ;) De auto wordt weer ingeleverd, en we gaan naar de incheckbalie. Er staan al wat mensen te wachten, de balie is nog niet open. Als hij open gaat zijn we redelijk snel ingecheckt. We eten wat bij de MacDonalds, dat hadden we beloofd aan Michael, en kijken nog even bij de winkeltjes. Michael zit in de Disney Store een Star Wars Knabbel en Babbel. Tjaa, dan moet je net bij deze Knabbel en Babbel fan zijn, die laten we niet liggen. Bij de Seaworld winkel zien we ook nog wat schildpaddingen. Oma had beloofd dat als hij nog een leuk schildpadbeeldje zou zien hij dat mocht. Ze hebben hier wel een schildpad beeld, maar dat is een beetje teveel met glitters en dingen vinden we. Wel hebben ze een erg leuk shirt met schildpadden, en opa en oma vinden dat hij die wel mag hebben van hen. Hierna gaan we door de controle van de handbagage en naar de gate. Daar zitten we nu te wachten, als het goed is mogen we over een half uur boarden ( 18.55 uur) en vertrekken we rond 19.40 uur. Dat zou 10 minuten later zijn dan gepland. We zullen het zien.

 
Dag 17, 11 augustus 2010
Geschreven door Administrator   
woensdag, 11 augustus 2010 22:09

We besloten om vandaag naar Gatorland te gaan. We wilden nog wel weg vandaag, maar geen groot pretpark, waarbij we de hele dag weg zouden zijn. We kwamen er rond half 10 aan.

Na de kaartjes gekocht te hebben, liepen we het terrein op. Eerst zagen we diverse bakken met wat kleinere alligators, en schildpadden.

We liepen daarna eerst snel door, om bij de show te kijken, waar ze op een grappige manier boxen opende, waarvan men zogenaamd niet wist wat voor dier er in zat. Zo kwam er een dikke spin, en aantal wat kleinere slangen, en op het laatst een python langs. Ik ben blij dat ze ons niet wisten te vinden om als vrijwilliger mee te werken. ;)

Hierna liepen we de swamp walk. Hier kunnen slangen zitten, maar die zijn we niet tegengekomen. Het was wel een mooi stukje om te wandelen.

We gingen door naar het alligator worstelen. Men vertelde wat over de allligators, liet de open bek van de alligator zijn, en deed zijn hoofd op de bek van de alligator.

We liepen naar een grotere vijver met alligators, er vlogen daar ook veel grote vogels rond, waarvan een aantal soms geen zin hadden om zelf te lopen of te vliegen, dus die reden maar mee op de rug van de alligators. ;)

Marco, Michael en ik zaten even op een bankje, toen een man vroeg om in de kooi met de parkieten te komen. Je kunt daar stokjes met voer kopen voor een dollar, maar Michael kreeg er 1 gratis, zodat er meer mensen zouden komen om dat te doen. Hij kreeg gelijk meerdere parkieten om zich heen.

Ik gaf de man alsnog een dollar, en Michael kreeg nog een stokje, want hij was een goed model, die niet bang was, en waar het plezier van afstraalde vond die man, hij wilde hem daar wel de hele dag houden. ;) Ik had een paar zaadjes op mijn slipper gekregen, wat de parkieten doorkregen, en waardoor ik op een gegeven moment een hele lading parkieten op mijn slipper had. Ik kreeg ze niet meer weg. ;)

We gingen naar de Gator Jumparoo. Hier werd zogenaamd een wedstrijd gehouden tussen 2 kanten, welke alligators het hoogste sprongen.

Daarna gingen we door naar de trein, hier betaal je extra voor, was leuk, maar hadden we ook kunnen missen. We liepen nog een rondje langs diverse basins met zowel krokodillen en alligators, lopen nog langs de zeer zeldzame witte alligators.

Hier zijn er geloof ik nog 12 van, waarvan 4 in Gatorland zijn. Allemaal in een apart hokje wat niet heel erg groot is, dat vonden we zelf toch wel een beetje zielig.

Michael ging nog even spelen in de waterspeelplaats, en we zien daar nog supergrote schildpadden in de buurt.

Daarna gingen we weer terug naar het appartement, om te gaan zwemmen. We blijven vandaag verder lekker hier, rustig aan doen, en de boel weer inpakken, morgenavond vliegen we als het goed is weer naar huis. We hebben wel geregeld dat we tegen een vergoeding in ieder geval tot en met 2 uur hier in het appartement kunnen blijven, zodat we niet al vroeg hier weg moeten.

 

Laatst aangepast op woensdag, 11 augustus 2010 22:53
 
Dag 16, 10 augustus 2010
Geschreven door Administrator   
woensdag, 11 augustus 2010 01:35

Deze keer een wat kortere blog, maar met een leuke aanvulling van pa en ma. Marco, Michael en ik gingen vanmorgen eerst naar de Walmart, we hadden nog een extra koffer nodig, en Michael had daar een Nerf speelgoedwapen gezien wat hier een stuk goedkoper was dan in Nederland. Hierna gingen we door naar de Prime en Premium outlets, om nog wat inkopen te doen. Pa en ma bleven thuis deze keer, en hebben hier een eigen, grapppig verslagje van gemaakt:

Terwijl Sandra, Marco en Michael urenlang shoppen, genieten wij van de rust, puzzelen, glaasje, perfect. Voor een halve dag dan. We hebben eerder al de 3 G's gedaan: gezwommen, gewandeld, en geruimd. Gerard zegt doe er nog maar 2 G's bij, geplast en gepoept. Als 6e... Geintje! ;)

Als we terugkomen wordt er nog wat gezwommen, en aan het eind van de dag gaan we nog naar de Florida Mall. We kijken even bij de grote M en M's Store, en bij de Macy's, ik koop nog wat kleding daar. Ik heb nog wat problemen met een korte broek van Tommy Hilfiger, hij hangt op een rek met 75% korting, maar bij de kassa krijg ik die niet. Ze zegt dat die van een ander rek komt, maar dat is niet zo. Ik vraag of ze er iemand van hogerhand bij kan halen, en die komt er aan. Die man begint gelijk al heel vriendelijk een gesprek met Marco, omdat die een shirt aan heeft van Coco Cay, de Bahamas, hij blijkt daar ook te zijn geweest. Hij loopt mee met mij naar het rek, en ziet dat er nog meer van die broeken tussen hangen, en ik krijg mijn 75% korting. :-) Daarnaast nog de extra 10% korting die je krijgt als je als buitenlander bij Macy's shopt, goed geregeld. ;)

We hebben niet zo erg veel foto's gemaakt, maar die volgen morgen waarschijnlijk.

 

 
Dag 15, 9 augustus 2010
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 10 augustus 2010 00:41

Elk voordeel hep zijn nadeel zei Johan Cruijff al, en dat hebben wij ook ondervonden. Schitterend mooi appartement,alleen horen we gisterenavond als we naar bed gaan, dat bij de slaapkamer van mij en Marco eronder een airco unit staat, die aardig wat lawaai maakt. Later denken we daar toch wel van in slaap te vallen, maar er blijkt een auto op de parkeerplaats te staan, waarvan het alarm minimaal 1x per uur afgaat. Je kenteken wordt niet geregistreerd als je hier incheckt, dus we denken dat het ook niet veel zin heeft om de receptie te bellen. Oftewel, als we net weer een beetje indommelen, gaat het alarm weer, en zijn we weer wakker, zo gaat het de hele nacht door. We kunnen het wel de ochtend van de zombies noemen. ;) Ik schrijf een briefje om onder de ruitenwissers te stoppen, met de vraag of ze toch echt even naar dat alarm willen kijken. We blijken niet de eerste zijn, er ligt al een briefje onder de ruitenwissers, netjes in plastic, zodat het ook niet kan wegregenen. ;) Vandaag ziet er als het goed is nog het beste uit voor de komende dagen, dus we besluiten om naar Kennedy Space Center te gaan, en als het eind van de middag nog droog is, om naar de Richard Petty Driving Experience bij Disneyworld te gaan, Marco wil al heel lang graag een keer meerijden in een Indycar. Als we net weggaan valt er wat regen, maar des te dichter we bij Kennedy Space Center komen, des te beter het weer wordt. We gaan deze keer voor de standaard tour, voor Marco en mij wordt het de 3e keer, voor Michael de 2e keer. Vorig jaar hebben we een uitgebreidere tour gedaan, daar zagen we wel wat meer, was ook echt interessant, maar we denken dat de standaard ook goed genoeg is. Pa wilde erg graag naar Kennedy Space Center, wij vinden het sowieso ook leuk en interessant (zeker Michael), en ma zegtdat ze wel mee hobbelt, voor haar hoeft het niet echt.... zegt ze in 1e instantie, maar achteraf is ze blij dat ze ook dit gezien heeft, en dat ze het toch erg leuk vond.

We beginnen met de tour, en komen eerst bij het observatieplatform aan.

We hebben het idee dat hier nu een kleine tentoonstelling bijgekomen is, die we vorig jaar nog niet gezien hebben. Hier zie je o.a een maquette van lanceerplatform.

Hierna gaan we door naar het Saturn V centrum. Eerst maken we de lancering van mee van 1 van de Apollo raketten, en daarna komen we in de gigantische hal waar een geweldig grote raket in de lucht hangt. Hier eten we wat. Ook hier komen we een ruimte tegen die we of vorig jaar helemaal niet gezien hebben, of die nieuw is, waar diverse bijzondere dingen liggen, zoals ruimtepakken, een schrift met aantekeningen van 1 van de astronauten, diverse stukjes maansteen ( niet diegene die je kunt aanraken, die hadden we wel al eerder gezien), een ruimtecapsule.

We pakten de bus weer ( en zien een schildpad, Michaels dag is weer goed ;) ) naar het deel waar ze de onderdelen van het international space station in elkaar zetten, en ervoor zorgen dat alles klaar is om de ruimte in te brengen. De shuttles gaan nog een paar keer de ruimte in naar het international space station, om deze onderdelen te brengen, daarna stoppen ze met het shuttleprogramma. Ze gaan in ieder geval nog 2x, maar de kans is inmiddels aanwezig dat dat 3x of misschien nog meer wordt, net zolang tot alles klaar is. Zoals het er nu voorstaat, zal er 1 in november gaan, en in februari, maar dat kan altijd weer veranderen. Er waren aardig wat mensen aan het werk, heel speciaal dat je daar zo kunt kijken naar alles wat de ruimte nog in gaat.

Hierna gaan we door naar het begin terrein. We lopen nog langs het memorial voor de astronauten die bij de diverse missies zijn omgekomen, maken een foto waarbij we zelf astronauten zijn, en bekijken de raket tuin.

Hierna gaan we naar de auto. Het is in de middag vrij zonnig, wat hebben we alweer geboft met het weer. Als we op de parkeerplaats aankomen, zien we iets wat we al een paar keer gezien hebben, een gigantische camper, met daarachter nog eens een auto er aan vast.

Pa en ma's nieuwe woning, en echt waar, die auto zit er gewoon aan vast, en rijdt er gewoon achteraan.

We besluiten om gelijk door te rijden naar het Richard Petty Driving Experience terrein bij Disney World. Daar komen we iets na vieren aan. Marco roept al sinds we in 1998 naar de Daytona racebaan geweest zijn dat hij spijt heeft dat hij toen heeft meegereden in een nascar. Vorig jaar zijn we al een keer naar de baan gereden, maar toen was er geen mogelijkheid, pas een aantal uren later, dus toen ging het niet door. Nu had hij gelezen dat naast de Nascars,je ook kan rijden in een 2 zits Indycar, dat lijkt hem nog mooier.

Het ziet er inmiddels eigenlijk vrij donker uit, en we zijn bang dat het gaat regenen. We weten ook niet of het nog geregend heeft en of de racebaan nat is. Als het nat is, weten we dat er niet gereden wordt. Dan heeft Marco morgen en overmorgen nog om het te proberen, maar het zou natuurlijk mooi zijn als het nu zou kunnen. We rijden richting Magic Kingdom, en melden ons bij 1 van de hokjes waar je eigenlijk je parkeergeld voor Magic Kingdom moet betalen. We geven aan dat we naar de racebaan willen, en kunnen zo doorrijden. Aangekomen bij de racebaan vragen we of er een mogelijkheid is om met de Indycar te rijden. Ze gaan het even navragen voor ons, omdat de baan nog een heel klein beetje nat is, en ze moeten even kijken of er geen regen op komst is. We zijn bang dat het niet gaat lukken, maar jawel, als we een 20 minuten of half uur kunnen wachten, dan is de baan droog, de regen schijnt net langs ons heen te gaan, dus het ziet er naar uit dat het gaat lukken. Marco moet een lading papieren invullen dat zij niet verantwoordelijk zijn, en dat het zijn eigen risico is, de chauffeur van de tweezitter vraagt nog of hij het huis aan hem heeft nagelaten. Nou nee, dat krijg  ik gewoon hoor. ;) Ze zijn allemaal ontzettend aardig.  1 van hen zet nog een filmpje van Nascars op. Met op het laatst nog wat leuke crashes om de spanning op te bouwen. ;) Daar komt het verlossende woord, ze gaan de auto voorrijden, en het gaat door. Marco trekt schoenen en een pak aan, en we gaan naar buiten.

Daar krijgt hij nog een helm op, en mag hij in de Indycar stappen.  Voor de zekerheid rijdt hij niet 1 maar 2 opwarmrondes (mooi meegenomen voor Marco ;) ), en daarna nog 3 ronden voluit.

Als hij terugkomt zien we gelijk aan zijn ogen dat hij het geweldig heeft gevonden. In de bochten veel g-krachten, en hij is ongeveer 140 mijl per uur gegaan, wat neerkomt op wat ik begreep ongeveer 200 kilometer per uur. Ze maken nog een foto van Marco bij de auto.

We willen nog een foto maken van Michael bij de auto, die gaat voor de afscheiding staan. De mannen zeggen meteen dat hij de auto wel mag bekijken, en dat hij ook in de auto mag zitten, geweldig dat dat zo maar mag.

We bedanken de mannen uitgebreid, en zij bedanken ons juist, dat ze toch weer even hebben kunnen rijden, en dat zij het ook erg leuk vonden. Als we binnenkomen is de foto klaar. We kunnen de foto los krijgen, of met een plakkaat. Het plakkaat is zo leuk, dat we besluiten om die te kopen.

Marco vond het echt een geweldige ervaring, en wij ook erg leuk om mee te maken, mede dankzij het personeel daar. We gaan hierna nog even naar de Disney Marketplace. De eerste druppels vallen al onderweg, en we beseffen dat Marco echt super geluk heeft gehad, dat we echt precies op het goede moment bij de racebaan waren. We hadden niet later moeten gaan, en niet eerder, want toen was de baan nog nat. Als we bij de winkels zijn van de Disney Marketplace komt het met bakken uit de hemel. Hierna rijden we nog even naar de Publix voor wat boodschappen, en eten lekker een broodje gebakken ei en heerlijk vers fruit in het appartement. Marco gaat nog zwemmen, ik maak het verslag weer, pa en Michael gaan schaken. Aangezien Michael meer wint met pesten wil hij al snel toch liever gaan kaarten. ;) Morgen houden we waarschijnlijk nog een shoppingdagje.

Laatst aangepast op dinsdag, 10 augustus 2010 01:52
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 10
Florida, Powered by Joomla! and designed by SiteGround Joomla Templates