Dag 16, Blue Spring State Park

Vandaag was het tijd voor natuur, we wilden graag nog naar een nationaal park. We twijfelden tussen Wekiwa Spring States Park, deze ligt iets dichterbij, of Blue Spring State park, ongeveer een uur en een kwartiertje rijden bij ons vandaan. Het werd de laatste.

Vandaag was het wat rustiger op de weg, we hadden geen file. Als we aankomen betalen we 6 dollar, en dan hebben we toegang tot het terrein. We parkeren de auto, en lopen richting de spring. We besluiten eerst de boardwalk te lopen langs het water. Het water is erg helder, we zien diverse vissen, en een schildpad.

IMG_1735 (Medium) IMG_1736 (Medium) IMG_1741 (Medium) IMG_1739 (Medium)

In de winter zijn hier veel manatees, die komen dan het warme water opzoeken van de spring, maar in de zomer zijn ze er niet. In de winter, tot en met maart mag je hier ook niet zwemmen, nu wel. Ok, we hebben toch nog 1 manatee gezien:

IMG_1740 (Medium)

Op de terugweg zien we nog een squirrel, oftewel eekhoorn, die zijn we hier in Florida al vaker tegengekomen.

IMG_1745 (Medium)

Ook zien we nog vlinders, en enge spinnen.

IMG_1750 (Medium) IMG_1756 (Medium)

IMG_1751 (Medium) IMG_1749 (Medium) IMG_1752 (Medium)

We lopen de andere kant op en komen dan aan het begin van de spring. Je ziet behoorlijk wat mensen ronddobberen in een band of zwemmen. Nu is het tijd om er zelf in te gaan. Marco en Michael gaan eerst, ik film en fotografeer eerst nog even, en leg de camera’s terug in de auto.

IMG_1759 (Medium)

IMG_1764 (Medium)

Dan ga ik er ook in. Zei ik dat het water warm was? In de winter vast, maar met al het warme water wat nu gewend waren van zwembaden is dit gewoon koud! Er staat een klein beetje stroming, later lopen we nog een stuk de boardwalk op om zo terug te zwemmen, met de stroom mee. Als je eenmaal door bent is het wel goed te doen. Het is natuurwater, er komen soms ook alligators voor. Ik denk maar zo, als er zoveel mensen zwemmen is er vast wel iemand die gaat schreeuwen als het zover is, dan ben ik zo aan de kant…. Toch?? Het is wel erg leuk, en weer eens iets heel anders. We zonnen en zwemmen nog, en op een gegeven moment wordt het toch vrij donker, we besluiten weer richting ons townhome te gaan. Dat rustig aan doen raken we nu verder wel aan gewend overigens. 😉 Morgen nog 1 dag hier, langzaam de spullen inpakken, en waarschijnlijk nog even terug naar de Florida Mall. Voor de rest zien we het wel. Oh ja, we hebben voor Michael overigens een bijnaam, Piet Wifi. Hier in huis is het al snel de Ipad pakken en Playstation 4 headset op die hij heeft gekocht, en in elk restaurant, pretpark etc. checkt hij even of er wifi is…. 😉

4 thoughts on “Dag 16, Blue Spring State Park

  1. Heerlijk zo’n dag in een natuurpark, wat is het toch afwisselend in Florida en prachtig!
    Het gaat al opschieten he , als je net weg gaat denk je heerlijk 2 weken, maar als die ene week om is gaat die 2e week zo snel, maar nog niet helemaal! Nog even genieten en nog de laatste dingetjes kopen. Ik zou trouwens ook wel zo’n bijnaam kunnen hebben hoor, ik pak ook gelijk mijn ipad en ga ermee aan de slag. Veel plezier nog morgen!

    • Tja, ik maak elke dag een verslag en kijk ook nogal eens even op diverse sites, dus eigenlijk kan ik ook niet zoveel zeggen. 😉 We hebben wel het idee dat we hier al weken zitten door alles wat we gedaan hebben, maar toch gaat het ook snel inderdaad. Dankjewel!

  2. Mooi is het daar toch. Wij zijn daar al een paar keer in de winter geweest om manatees te kijken.
    Die zijn er nu niet natuurlijk maar jullie hebben weer lekker gezwommen. Dat kan in de winter dan weer niet.Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *